شش اسانس قوی با خاصیت آنتی باکتریال – بخش اول

معرفی اسانس پونه کوهی - اسانس درخت چای - اسانس اوکالیپتوس

شش اسانس قوی با خاصیت آنتی باکتریال

تا کنون، ساختار شیمیایی بسیاری از اسانس های طبیعی معطر به دلیل خواص ضد باکتریایی بالقوه در برابر باکتری ها ، قارچ ها ، ویروس ها و تک یاخته ها مورد بررسی قرار گرفته است. مشخص شده است که اسانس های پونه کوهی ، درخت چای ، اکالیپتوس و نعناع دارای قوی ترین خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی هستند. مطالعات دیگر نشان داده است که اسانس لمون گرس و پرتقال نیز از جمله اسانس هایی هستند که بر سویه های باکتریایی مثر هستند.

بر اساس مطالعاتی که براساس ترکیبات ضد میکروبی منتشر شده است ، تحقیقات زیست پزشکی به طور فزاینده ای بر روی طیف وسیعی از اسانس ها متمرکز شده است تا بتوانند کاربردهای جدید و طبیعی برای مهار عوامل بیماری زای میکروبی را شناسایی کنند.

مزایای منحصر به فرد و طیف گسترده ای از استفاده از اسانس ها می تواند در زمان شیوع ویروس با ارائه خواص ضد باکتریایی مفید باشد.

اسانس پونه کوهی

اسانس پونه کوهی که هم مصرف می شود و هم به صورت موضعی استفاده می شود مفید است ، طیف وسیعی از خواص آنتی بیوتیکی و همچنین فعالیت ضد میکروبی ، ضد ویروسی و ضد قارچی قوی را نشان داده است.

یافته های اولیه نشان می دهد که اسانس ممکن است در مبارزه با عفونت های باکتریایی مفید باشد. یک آزمایش روی موش نشان داد که اسانس پونه کوهی در پیشگیری و درمان عفونت استافیلوکوکوس اورئوس موثر است ، در حالی که مطالعه دیگری نشان داد که این ترکیب می تواند باکتری های مرتبط با اسهال خونی را از بین ببرد.

اعتقاد بر این است که اسانس پونه کوهی خواص آنتی اکسیدانی و رایحه قوی خود را بوسیله ی مخلوطی از ترکیبات محافظ – کارواکرول ، تیمول و رزمارینیک اسید به دست می آورد. تحقیقات نشان داده است که کارواکرول ، فراوان ترین فنل موجود در اسانس ، ممکن است رشد چندین سویه باکتری را متوقف کند ، در حالی که تیمول با خاصیت ضد قارچی طبیعی خود، عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می کند. آنتی اکسیدان قوی رزمارینیک اسید همچنین به خواص درمانی کمک می کند زیرا از بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند.

شش اسانس قوی با خاصیت آنتی باکتریال - بخش اول

اسانس درخت چای

سالهاست که اسانس درخت چای به عنوان عامل درمانی در استرالیا استفاده می شود و در دهه های اخیر ، محبوبیت آن به عنوان یک درمان جایگزین در سراسر جهان افزایش یافته است.

اسانس حاصل از برگ گیاه Melaleuca alternifolia ، دارای خواص قوی ضد باکتریایی ، ضد التهابی ، ضد ویروسی و ضد قارچی است. می توان از آن در درمان آکنه ، درماتیت تماسی و بسیاری دیگر از بیماری ها استفاده کرد. امروزه این اسانس به یکی از اسانس های مورد مصرف در صنایع تولید کننده لوازم آرایشی محبوب، داروهای موضعی و محصولات تمیزکننده خانگی تبدیل شده است.

در حالی که تحقیقات بیشتری برای تعیین قطعی این یافته ها مورد نیاز است ، برخی مطالعات نشان داده اند که اسانس درخت چای می تواند در درمان برخی از ویروس ها کمک کند و فعالیت ضد میکروبی آن با توانایی آسیب رساندن به دیواره سلولی باکتری ارتباط دارد.

اسانس اوکالیپتوس

مشابه اسانس درخت چای ، اسانس اکالیپتوس به عنوان ضد عفونی کننده و اغلب به عنوان عنصری در لوازم آرایشی و محصولات خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از شیوه های پزشکی ، از جمله آیورودای چینی و هندی ، برای قرن ها برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است.

با توجه به فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی و تانن های ضد التهابی موجود در گیاه ، اکالیپتوس به دلیل خواص ضد میکروبی قوی آن به طور فزاینده ای مورد مطالعه قرار گرفته است.

محققان صربی شواهدی را مبنی بر تعامل مثبت بین اسانس اکالیپتوس و آنتی بیوتیک های موجود پیدا کردند که به طور بالقوه نیاز به استفاده از دومی را کاهش می دهد. در همین حال ، یک مطالعه منتشر شده در Clinical Microbiology & Infection نشان می دهد که اثرات ضد باکتریایی روغن روی باکتری های بیماری زا در دستگاه تنفسی فوقانی وجود دارد.

علیرغم وعده این 3 اسانس به عنوان عوامل ضد باکتری قوی ، توجه به تحقیقات بیشتر ضروری است زیرا بسیاری از مزایای ذکر شده از مطالعات حیوانی به دست آمده است. با این حال ، خطر پیامدهای نامطلوب سلامتی مربوط به استفاده از اسانس کم است. روغنهای اساسی ممکن است یک جایگزین طبیعی یا درمان مکمل برای انواع شرایط سلامتی ارائه دهند و به بدن در دفاع از بدن در برابر عفونت ها کمک کرده و علائم استرس ، اضطراب و افسردگی را نیز کاهش دهند.

منبع:

www.worldhealth.net

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا